V pondělí 19. 12. 2022 pořádal Tendon Blok, lezecké centrum v Ostravě, Přebor středních škol v Boulderingu.  Bouldering je součástí „rodiny“ horolezeckých sportů. Je oblíben jako sportovní disciplína lezeckých stěn i přírodního lezení. V roce 2021 se stal spolu s lezením na rychlost a lezením na obtížnost součástí olympijských sportů na LOH v Tokiu. Pro „laiky“ je možná zajímavá informace, že se leze „kousek“ nad zemí a při lezení se nepoužívá k jištění lano. Záchranu, dopomoc, poskytuje kamarád a dopadovou plochou jsou žíněnky nebo speciální bouldermatky. 

Na přebor jsme odjížděli ve složení Kateřina Klimánková, Stela Škarabelová, Jana Kubová a Matěj Šrajer. Letošní bouldery, cesty na stěně po předem daných chytech, byly v základní části v pohodě a většina lezců je zvládla. Postupně jsme vylezli všech 8 boulderů a čekali, jak si poradí ostatní lezci.

Ve finále se sešlo 6 nejlepších děvčat a 6 nejlepších chlapců. K naší radosti i Stela s Janou. Zde již byly bouldery výrazně obtížnější. Zlato putovalo na Gymnázium Cihelní, stříbro zůstalo v Ostravě a bronzovou medaili vybojovala pro Gymnázium Petra Bezruče Jana Kubová.

Všem děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Za předmětovou komisi TV Daniel Svoboda             

Přebor SŠ v boulderingu
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK