Náboj Junior je matematicko-fyzikální soutěž pro čtyřčlenné týmy žáků druhého stupně základní školy a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Soutěžící se snaží během 120 minut vyřešit co nejvíce úloh, k dispozici mají pouze tužku a papír. Na začátku soutěže obdrží každý tým zadání prvních šesti úloh, za každou správně vyřešenou získávají zadání další. Vítězem se stává tým s nejvíce vyřešenými úlohami.

Letošní ročník proběhl v pátek 19. listopadu. Vzhledem k současné epidemiologické situaci byl letošní Náboj Junior naplánován online, týmy se ze školy připojily do prostředí soutěže, ve kterém se zobrazovala řešení i zadávaly odpovědi. Těsně před soutěží upadly dva naše týmy do karantény a tak se soutěžící ke společné týmové komunikaci spojili ze svých domovů prostřednictvím MS Teams.

Letos se soutěže zúčastnilo 274 týmů z celé České republiky, vítězný tým správně vyřešil 34 soutěžních úloh. A jak si vedly týmy našeho gymnázia?

Na 51. místě se umístil tým třídy 2.B ve složení Zuzana Jurenková, Klára Kotásková, Richard Lipina, Adam Ondračka, který správně vyřešil 25 úloh.

Na 114. místě se umístil tým třídy 2.C ve složení Eliška Jurtíková, Matěj Kubala, Martin Vašínek, Adam Ziaja, který správně vyřešil 22 úloh.

Na 149. místě se umístil tým třídy 2.A ve složení Matěj Chorobik, Daniela Olšáková, Magdaléna Paseková, Anna Václavíková, který správně vyřešil 20 úloh.

Soutěž je navíc mezinárodní, účastní se týmy z České republiky, Slovenska, Polska, Francie. Ze všech uvedených zemí soutěžilo letos 945 týmů. V mezinárodním srovnání skončil tým 2.B na 83. místě, tým 2.C na 223. místě a tým 2.A na 326 místě.

Všem zúčastněným děkujeme za reprezentaci školy a přejeme mnoho dalších matematických úspěchů.

 

Za PK matematiky Mgr. Lucie Janečková

Proběhl Náboj Junior – letos v online podobě
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK