Ve středu 25.10.2023 hostil sportovní areál Pilák ve Žďáru nad Sázavou republikové finále v Přespolním běhu.

Po velmi úspěšném „tažení“ našich družstev atletů, od nejnižších okrskových kol až po krajská kola,  se nakonec na „republiku do Žďáru“ vydalo pouze družstvo starších děvčat ve složení Anna Václavíková a Barbora Kvášová ze 4.A, Viktorie Bartoňová a Hanka Petrušková ze 3.C a Barbora Bystřičanová ze 4.B.

Družstvo v přespolním běhu

Krásný sportovní areál na dohled Poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který je památkou UNESCO, a ideální běžecké počasí, připravili mistrovství ČR nezapomenutelnou kulisu.

Atmosféra soutěže, ve které se pohybovalo téměř 800 běžců, trenérů, učitelů, řidičů, rodičů .. byla taktéž nevídaná. Finále nabídlo souboje o tituly ve všech žákovských kategoriích. 

Zvláštní kategorií byla kat.VI A, která je na pomezí mladší a starší a která navazuje na mezinárodní formát závodů. Vítěz této kategorie se nominoval na Mistrovství světa středních škol do africké Keni.

 

Naše reprezentantky běžely trať v délce 3 km. V konkurenci 13 týmů se děvčata umístila na krásném 5.místě. Vynikajícího individuálního umístění dosáhla Anna Václavíková, která obsadila 2.místo.

Všem blahopřejeme a doufáme, že sportovní forma a zdraví vydrží děvčatům i v příštím roce, abychom se soutěže mohli opět zúčastnit.

 

Za předmětovou komisi TV Daniel Svoboda a Šimon Montag

Republikové finále v Přespolním běhu 2023
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK