V úterý 17.10. 2023 pořádala Střední škola Řemesel ve FM okresní kolo v basketbale starších chlapců kategorie V. Turnaj měl na rozdíl od „středoškolek“ děvčat velkou účast. Nastoupilo celkem 7 týmů. Hrálo se na dvě skupiny systémem „každý s každým“.

Družstvo GPB FM bylo po loňském vítězství mírným favoritem. Los nám přiřadil družstvo Gymnázia Třinec, dále družstva Střední školy Řemesel a Střední školy informačních technologií FM.  

Dvě vítězství a jedna prohra znamenala postup z 2. místa naší skupiny. Vítězem skupiny B bylo Gymnázium Cihelní. Finálovou skupinu tvořila družstva GPB FM, Gymnázia Cihelní a domácí družstvo SŠ Řemesel.

V závěrečném turnaji jsme nedokázali navázat na loňský úspěch a po dvou prohraných zápasech jsme získali bronzové medaile. Devizou do příštích let je pro nás věk našich borců. Byli jsme jasně nejmladším družstvem turnaje.

Tým chlapců nastoupil ve složení: z 1.C Nazar Čerkasov, z 2.A Ondřej Šigut, z 2.B Robin Rybář, z 2.C Albert Jányš, ze 3.A Jan Nádherný, Šimon Fuchsík, ze 4.A Ondřej Sehnal a z 4.C Adam Lautner

V úterý 24.10. 2023 pořádalo Gymnázium Petra Bezruče FM okresní kolo v basketbale starších děvčat – kategorie V.

Soutěž měla letos slabou účast. Kromě domácích, přijela družstva Střední zdravotnické školy a Gymnázia Cihelní.

Hrálo se systémem „každý s každým“. Výhodu domácího prostředí děvčata nevyužila a oba naše zápasy skončily prohrou. Doma zůstaly bronzové medaile.

Naše děvčata ale bojovala a nevzdávala se. Tentokrát jsme na lepší umístění nedosáhli. Zpestřením turnaje byla účast naší americké studentky Selby Shelli. Do krajského finále zaslouženě postoupilo družstvo zdravotních sestřiček.

Naše družstvo hrálo ve složení: Linda a Eliška Petrů z 2.A, Literáková Nela a Pindlová Amálie z 3.C, ze 4.C Selby Shelli, Wicherková Anna, Vašutová Kateřina, Stavinohová Radka a Juřicová Tereza z 6.C

Všem děkuji za pěknou reprezentaci školy.

Za předmětovou komisi TV Daniel Svoboda

Basketbalové „středoškolky“ 2023
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK