DofE Program otevírá dveře do budoucnosti

V úterý 19. září Gymnázium Petra Bezruče mělo čest přivítat senátorku RNDr. Helenu Pešatovou, pod jejíž záštitou se uskutečnila prezentace k programu DofE (Duke of Edinburgh’s Award) vedená regionální manažerkou DofE Mgr. Veronikou Ormaniecovou. Prezentace přilákala zástupce škol z obcí Baška, Kozlovice, Chlebovice, Sedliště, Frýdlant nad Ostravicí, Janovice, Metylovice a Frýdek-Místek. Na našem gymnáziu se program DofE stává významnou iniciativou, která již druhým rokem poskytuje výjimečnou příležitost mladým lidem rozvíjet své dovednosti, získávat zkušenosti a vyjít vstříc vlastnímu potenciálu.

DofE program má u nás za sebou úspěšný start. V loňském školním roce se do programu zapojilo 58 žáků, kteří odhodlaně pracovali na získání bronzové medaile. V současnosti program aktivně vykonává 31 nadšených „dofáků“, někteří z nich již dokončili nebo dokončují bronzovou úroveň a čekají na slavnostní ceremonii. O své zážitky a dovednosti se před širokou veřejností podělili Anna Zouharová ze 4.B, která v rámci dobrovolnictví pomáhala v domě pro seniory, a Jakub Čmiel z 6.C, který si jako hlavní aktivitu si zvolil stolařinu a zhotovil si sám pracovní stůl.

DofE program na naší škole představuje jedinečnou příležitost pro mladé lidi, kteří chtějí investovat do svého osobního rozvoje, získávat nové dovednosti a stát se aktivními občany. Pod patronací senátorky PhDr. Heleny Pešatové, angažovaností regionální manažerky Mgr. Veroniky Ormaniecové, a zejména díky výborné práci našich pedagogů, má tento program jasnou budoucnost nejen na Gymnáziu Petra Bezruče, ale i ve školách a komunitách po celém frýdecko-místeckém regionu.

https://helenapesatova.cz/prezentace-programu-dofe/

Andrea Čmielová, koordinátorka DofE

DofE prezentace koláž
Prezentace DofE pod patronací senátorky RNDr. Heleny Pešatové
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK