Tradiční lezení Horo kroužku ve Štramberku v době maturit se letos z důvodu „netradičního“ počasí a vytíženosti vedoucích nekonalo, proto jsme na skály vyjeli až v červnu. A stálo to za to.

Camping Slnečné Skály nám poskytl azyl na víkend 9.6. – 11.6. Slnečné skály se nacházejí v katastru vesnice Porubka na Slovensku. Porubka je situovaná kousek od Rajeckých Teplic. Pohodový camping nám nabídl zázemí, ale především dostupnost skal, chůzí do 10 min.

V pátek jsme po strastiplné cestě skrz několik průjezdů bouřkou s aquaplaningem přijeli do Žiliny. Zde jako zázrakem přestalo pršet. Postavili jsme stany a naši šikovní skauti rozdělali oheň. Na skály jsme se již nedostali. Večerní opékání párků a kytara u ohně byla super.

Sobotní dopoledne jsme se již na skalách pohybovali. Vybrali jsme sektor Lietačky. Zdejší vápenec byl členitější a lezení si všichni užili. Kolem 13:00 se objevily první přeháňky. Protože jsme byli všichni natěšení na lezení, tak jsme se přesunuli na krytou lezeckou stěnu La Skala do Žiliny a zde zůstali až do večeře. Mezitím přestalo pršet a tak jsme do campingu přijížděli za pěkného počasí. Po večeři došlo opět na kytaru a povídání si o zážitcích z dnešního dne. A protože těch bylo hodně, večer nestačil. A povídalo se a zpívalo a povídalo až do brzkého rána.

Neděle již byla ve znamení pěkného počasí. Nedočkaví lezci již v půl osmé stáli před stany, proto jsme se na skály přesunuli velmi brzy. Do odpoledních hodin jsme lezli v sektoru Porubských skal. Odpoledne jsme sbalili stany a hurá na poslední tečku výpravy, pizzu.

Pohodové prázdniny a ahoj v novém školním roce, doufám, že opět v „našlapaných“ kroužcích Školního sportovního klubu při GPB.

Za Horo kroužek Daniel Svoboda a David Březovjak

HORO KROUŽEK NA PORUBCE
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK