Ve školním roce 2022-23 se studenti Gymnázia Petra Bezruče zúčastnili nejrůznějších soutěží, ať už to byla konverzační soutěž v angličtině, soutěž Jazyky hrou, soutěž v anglickém Scrabble, soutěž v natáčení videí v angličtině, překladatelská soutěž Ostravské univerzity, spisovatelská soutěž časopisu Gate či mezinárodní soutěž Best in English.

A kdo ze zúčastněných si letos vedl nejlépe?

Mezi vítězných osm textů, které vybral časopis Gate z příspěvků zaslaných z celé republiky, byl zařazen text studentky Kateřiny Zrzavé (2.A).

Studentka Julie Smolová (5.C) zvítězila v okresním kole konverzační soutěže v angličtině kategorie III.A a v krajském se umístila na 5. místě.

V republikové soutěži Ventures Books   se tým studentů z 1.B umístil na 2.místě se soutěžním videem Fridge TV.

V online soutěži Best in English, které se zúčastnilo několik tisíc studentů z ČR i zahraničí, se z našich zástupců mezi úspěšnými soutěžícími umístila Jana Vývodová z 5.B (161. místo), František Skalka z 5.B (217. místo) a opět Julie Smolová z 5.C (219.místo).

 

Všem studentům, kteří se účastní nejrůznějších soutěží v angličtině, moc děkujeme za jejich práci a věříme, že se soutěží budou účastnit i v příštím roce.

 

Za PK AJ Iva Jurenková

Julie Smolová
Julie Smolová
Kateřina Zrzavá
Kateřina Zrzavá
Ohlédnutí za soutěžemi v angličtině
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK