Tak jako v každém roce, také letos se rozhodl Moravskoslezský kraj ocenit studenty, kteří dosáhli ve svém oboru mimořádných úspěchů. A tak jako skoro v každém roce, i letos byli mezi oceněnými hned dva žáci Gymnázia Petra Bezruče Frýdek-Místek. V kategorii jednotlivců obdrželi cenu z rukou náměstka hejtmana pro školství a sport Stanislava Folwarczného studenti Lukáš Linhart a Anna Václavíková.

Lukáš je pravidelným řešitelem Astronomické olympiády, ve které se dokázal probojovat přes krajské a celostátní kolo až do mezinárodního finále, které se mělo konat v indické Bogotě, díky Covidu bylo nakonec realizováno online formou. Mezi zájemci o vesmír z celého světa Lukáš získal nádhernou bronzovou medaili. Kromě tohoto úspěchu Lukáš boduje také ve Fyzikální olympiádě a zapojil se i do Středoškolské odborné činnosti.

Anna je naopak představitelkou studentů, kteří tíhnou k humanitním předmětům, v jejím případě se jedná především o německý jazyk. Díky svým lingvistickým schopnostem se přes krajské kolo probojovala do celostátního finále Soutěže v jazyce německém, ve kterém, jak jinak, opět zvítězila.

Oběma oceněným studentům děkujeme za reprezentaci Gymnázia Petra Bezruče a přejeme jim mnoho úspěchů i během následujících let studia.

Michal Saforek

Oceněný Lukáš Linhart
Lukáš Linhart přebírá ocenění z rukou náměstka hejtmana Moravskoslezskéh kraje Stanislava Folwarczného (zdroj: https://www.msk.cz/cs/temata/skolstvi/talentovani-stredoskolaci-dostali-oceneni-za-mimoradne-uspechy-13561/)
Ocenění studentů GPB představiteli Moravskoslezského kraje
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK