V pátek 14.10. a 21.10. 2022 pořádalo Gymnázium Petra Bezruče FM okresní kola v basketbale děvčat a chlapců kategorie IV, to znamená studenti 1. a 2. roč. gymnázia.

První turnaje po covidové pauze měli slušnou úroveň, i zastoupení družstev. Jako první nastoupila na palubovku tělocvičny gymnázia děvčata. Družstvo hrálo ve složení: Linda a Eliška Petrů z 1.A, Alžběta Forgačová, Klára Siegelsteinová, Marlena Povalová, Linda Zikešová z 1.B, Nikola Mazurová, Vendula Ranochová, Nela Literáková, Sára Janečková, Natálie Němcová a Amálie Pindlová z 2.C

V konkurenci týmů z Kozlovic, Hnojníku a FM naše děvčata po bojovném výkonu získala 3.místo.

O týden později již byla účast týmů větší. V soutěži se utkalo 7 škol, které byly rozděleny do dvou skupin. Hrálo se systémem „každý s každým“. Naši borci skupinu vyhráli a postoupili do semifinále, ve kterém porazili družstvo Třince. Finálový souboj o postup do krajského kola bohužel domácí prohráli se Základní školou Elišky Krásnohorské FM rozdílem jediného koše. Chlapci tak v turnaji obsadili krásné 2. místo.

Družstvo chlapců hrálo ve složení: Ondra Šigut z 1.A, Robin Rybář z 1.B, Adam Rusňák, Vít Carbol, Albert Jányš, Fabián Bužek, Jan Popelka z 1.C, Jan Nádherný, Šimon Fuchsík z 2.A a Daniel Vilimovský z 2.B.

Všem děkuji za vzornou reprezentaci školy. Za předmětovou komisi TV Daniel Svoboda.

Družstvo chlapců
Družstvo děvčat
Basketbal mladších žáků a žákyň
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK