V okresním kole závodu přespolního běhu, které se konalo na atletickém stadion TJ Slezan Frýdek-Místek se z našeho gymnázia zúčastnily celkem 3 týmy. V každém závodě bodovali vždy 4 nejlepší z každého týmu.

Postup z druhého místa v okrskovém kole dne 6. 10. 2022 si zajistil tým běžkyň sestaveného z dívek 1. a 2. ročníku (kategorie IV. – starší žákyně). Závod probíhal rovněž na atletickém stadion ve Frýdku-Místku.

Okresní kolo bylo ve znamení velkého boje o postup do kola krajského a postoupit mohl z každé kategorie pouze vítěz. Mladší děvčata v kategorii IV. – starší žákyně (1. a 2. ročník) skončily v závodě na 3. místě. Co však udělalo obrovskou radost je fakt, že naše dvě závodnice obsadily v celém závodě s přehledem 1. místo (Viktorie Bartoňová) i 3. místo (Hana Petrušková).

V kategorii středních škol jsme sestavili tým dívek i chlapců. V závodu dívek se strhlo obrovské drama ohledně postupu do krajského kola. Naše běžkyně, Anna Václavíková obsadila v závodě celkově 1. místo a Barbora Bystřičanová 2. místo. Družstvo dívek mělo nakonec stejný počet bodů jako závodnice třineckého gymnázia, nicméně postup zajistil soupeři lepší umístění 4. nejlepší závodnice jejich týmu oproti 4. nejlepší závodnici našeho týmu. Bohužel, taková byla pravidla v závodě škol…

I přes zranění a nemoc dvou členů chlapeckého týmu středních škol, vybojovali v závodě celkově 4. místo. Úchvatný výkon Matěje Kornela zajistil ve 4 km závodě 1. místo. I když žádný z týmů nepostoupil do krajského kola, můžeme být s výkony nadmíru spokojeni.

 

Starší žákyně – 1. a 2. ročník

Viktorie Bartoňová 2.C, Hana Petrušková 2.C, Konopáčová Vendula 2.A, Tkáčová Marie 1.A

střední školy – chlapci

Trojan Matyáš 4.C, Škarabela Metod 4.C, Kornel Matěj 4.C, Jányš Daniel 3.A

střední školy – dívky

Kaňoková Andrea 6.A, Strnadlová Adriana 5.C, Bystřičanová Barbora 3.B, Václavíková Anna 3.A

 

Za PK tělesné výchovy Jan Foldyna

Okresní kolo závodu v přespolním běhu
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK