Školní Discord server – nový způsob komunikace

Už od svého vzniku používá Senát studentů GPB pro komunikaci aplikaci Discord, nyní však tato skupina (server) byla značně rozšířena a umožňuje připojení každému se zájmem o dění na škole
 – studentům, profesorům i rodičům.

Co je to Discord?

Spousta z Vás o platformě určitě už někdy slyšela, pro jistotu to ale ještě představíme – Discord je sociální síť poskytující rychlou a přehlednou komunikaci především pro skupiny, menší i větší, ale také pro přímý kontakt mezi jednotlivými uživateli. Nejvíce využívanou funkcí jsou takzvané servery – soukromé komunity podobné např. skupinovým chatům. Servery mají ale oproti „klasickým“ skupinovým chatům, které známe z jiných platforem typu Instagram nebo Messenger, mnoho výhod. Nejzásadnější z nich je rozdělení konverzace do více vláken, například podle účelu, kdo k nim má přístup apod. Různá témata diskuzí mají vlastní kanály a komunikace je tedy přehlednější.

Co najdete na našem senátním serveru?

Aktuální informace o senátním dění a budoucích i probíhajících školních akcích, naleznete tam také prostor pro vyjádření svých nápadů na vylepšení studia na naší škole. Funkční je i kanál na burzu učebnic, kde si studenti mohou navzájem prodávat učebnice.

Také můžete využít zónu pro hraní her, společné hovory, poslech hudby, učení, seznámení s dalšími studenty a jinými členy serveru.

Jak se připojit?

Pro připojení na server potřebujete Discord účet, ten se dá snadno založit zde -> https://discord.com/register

Poté stačí kliknout na tento odkaz, který Vás přímo navede na server s názvem SENÁT GPB -> https://discord.gg/SBhDGyuZNK

Poté si vyberete roli, která vám odpovídá (profesor, student, rodič) a ověříte ji emailem, pak můžete naplno využívat funkce Discordu. Platforma funguje jako aplikace pro všechny operační systémy počítačů i mobilních telefonů, ale také ji můžete využívat jako webovou aplikaci bez stahování.

 

Těšíme se na serveru!

Komunikační výbor

Školní Discord server – nový způsob komunikace
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK