Ve čtvrtek 12. 10. 2023 proběhlo v Českém Těšíně slavnostní vyhlašování výsledků šestého ročníku soutěže Envofilm — filmové přehlídky environmentálních žákovských snímků. Organizátorem Envofilmu je Albrechtova střední škola z Českého Těšína.

Soutěž je určena pro žáky základních a středních škol Moravskoslezského kraje a je zaměřena na prezentaci žákovských a studentských filmů zahrnujících problematiku životního prostředí a udržitelného rozvoje.

V letošním ročníku Envofilmu za naši školu soutěžil snímek – Zelená rEvoluce, který natočil Jan Adámek z 5.A. V nejcennější kategorii – Absolutní vítězný film, tento šestiminutový snímek zvítězil. Poděkování patří samozřejmě i těm, kteří stáli u vzniku filmu. Těmi jsou rozhodně představitelé hlavních rolí – Tomáš Adámek a Veronika Šmiřáková, spolužáci a rodinní příslušníci Honzy coby komparzisté, a Matouš Konopáč, který se podílel na zvukovém doprovodu.

Dík patří i Mgr. L. Magdoňovi, který filmu propůjčil svůj hlas, a Mgr. M. Aujeskému za technickou výpomoc při finální úpravě filmu.

K velkému úspěchu gratulujeme!

Za EVVO Andrea Pánková                   

Vítěz Envofilmu
Absolutním vítězem Envofilmu se stal Jan Adámek
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK