Druhý prosincový týden byl ve znamení okresních přeborů školních družstev v šachu. Soutěž je rozdělená do tří kategorií podle věku, a sice 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ a střední školy. Hrálo se tradičně v SVČ Klíč na čtyřech šachovnicích systémem každý s každým (střední školy) a švýcarským systémem (2. stupeň).

Jak už bývá pravidlem, GPB obstálo opět na „jedničku“. V kategorii 2. stupeň ZŠ zvítězilo družstvo GPB ve složení Marek Fizer, Bartoloměj Buchta, Ondřej Šigit a Jaromír Osina.

Mezi středoškoláky jsme měli podobně jako loni hned tři celky. „Áčko“ ve složení Marek Miča, Ondřej Nytra, Matyáš Paseka a Kateřina Fárková s přehledem vyhrálo, „Béčko“, v jehož dresu nastoupili Adam Frank, Martin Vašínek, Matyáš Trojan a Lucie Fizerová, skončilo v závěsu na druhé příčce a „Céčko“, za které hráli Jan Gnojek, Michal Gřes, Natálie Szusciková a Martin Maschke obsadilo osmé místo.

 

Hned v lednu byla odehrána krajská kola. Druhý stupeň ZŠ hrál opět v Klíči a opět z toho bylo přesvědčivé první místo. Kategorie středoškoláků se hrála v Orlové a také v tomto případě převálcovala naše družstva stylem start-cíl své soupeře. Všechna tři družstva si svými výkony zajistila postup do republikového finále, které se uskuteční v červnu ve Zlíně – gratulujeme!

 

Michal Saforek

 

Výsledky – Okresní přebor ZŠ

Výsledky – Okresní přebor SŠ

Výsledky – Krajský přebor ZŠ

Výsledky – Krajský přebor SŠ

Družstvo SŠ 1. místo
Družstvo SŠ 2. místo
Do republikového finále v šachu míří 3 družstva GPB
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK