Druhý březnový týden byl ve znamení okresních přeborů školních družstev v šachu. Soutěž je rozdělená do tří kategorií podle věku, a sice 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ a střední školy. Hrálo se tradičně v SVČ Klíč na čtyřech šachovnicích, 2. stupeň švýcarským systémem, střední školy systémem každý s každým.

Jak už bývá pravidlem, GPB obstálo opět na „jedničku“. V kategorii 2. stupeň ZŠ zvítězilo družstvo GPB ve složení Matyáš Paseka, Bartoloměj Buchta, Martin Vašínek, Michal Gřes a zapojili se i náhradníci Vladislav Blahut a Jan Gnojek.

Mezi středoškoláky jsme měli hned tři celky. „Áčko“ ve složení Marek Miča, Adam Frank, Ondřej Nytra a Kristýna Laurincová s přehledem vyhráli, „Céčko“, za které nastoupili Ferdinand Buchta, Vojtěch Fárek, Štěpán Pekara, Přemysl Pekara a náhradnice Natálie Szusciková skončilo čtvrté a „Béčko“, v jehož dresu nastoupili Robert Demko, Lucie Fizerová, Matyáš Trojan a Kateřina Fárková obsadilo pátou příčku.

Hned po jarních prázdninách byla odehrána krajská kola. Druhý stupeň ZŠ hrál opět v Klíči a opět z toho bylo přesvědčivé první místo. Kategorie středoškoláků se hrála v Orlové a také v tomto případě převálcovalo naše družstvo stylem start-cíl všechny své soupeře. Obě družstva si svými výkony zajistila postup do republikového finále – gratulujeme!

Michal Saforek

Vítězné družstvo 2.st.
Vítězné družstvo SŠ
Dvojnásobný postup šachistů do republikového finále
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK