Po téměř dvouleté pauze způsobené nemocí Covid – 19 se pozvolna rozjíždí turnaje a soutěže organizované Asociací Školních Sportovních Klubů ČR, ve které je zapojena i naše škola. V závěru školního roku se zúčastníme celkem tří turnajů ve volejbale.

pátek 27.5.2022. pořádala základní škola v Raškovicích okresní přebor mladších žáků. Naši školu reprezentovali žáci 1. a 2. ročníku. Na turnaj se přihlásilo celkem 5 družstev a všechna předvedla pěkné herní výkony.

Družstvo gymnázia odehrálo turnaj v nejmenším možném počtu – 6 hráčů:

František Pultar, Daniel Doležil a Tomáš Pavlů z 1.A

Jirka Olejník z 1.B a Šimon Jakub a Marek Jedlička z 2.A

Systémem „každý s každým“ došlo k „zápletce“, protože herně velmi vyrovnaný turnaj rozhodovaly o pořadí na 2. – 4. místě až míče v jednotlivých setech. V konečném pořadí družstvo GPB obsadilo 3.místo. Vítězem se stalo družstvo domácích Raškovic.

Ve čtvrtek 2.6. 2022 pořádala 7. ZŠ v Místku okresní přebor mladších děvčat. I zde jsme hráli pouze v počtu 6 hráček:       

Kosturová Nikola a Klára z 1.A, Forgačová Natálie z 1.B, Václavková Karolína a Němcová Natálie z 1.C, Pekárková Ema z 2.A a Carbolová Zuzka z 2.B

Turnaje se zúčastnilo 9 družstev, proto byl herní systém turnaje rozlosován na třech kurtech ve třech skupinách.

První zápas proti družstvu ZŠ Frýdlant n. O. jsme nezvládli koncovku a prohráli 28:26. Druhý zápas ve skupině, s budoucím vítězem turnaje ZŠ Raškovice, jsme ve 2. setu i vedli, ale družstvo Raškovic zvládlo koncovku lépe a z kurtu odcházelo jako vítěz.

V bojích o 7. – 9. místo děvčata přehrála ZŠ Návsí i 6.ZŠ F – M a na turnaji obsadila konečné 7. místo.

Všem děkuji za vzornou reprezentaci školy.

Za předmětovou komisi TV

Daniel Svoboda 

Volejbalový turnaj
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK