Pět slovních úloh z různých oblastí matematiky, z nichž jedna byla v anglickém jazyce – taková výzva čekala ve čtvrtek 21. 10. 2021 během dopoledne čtveřici studentů pátého ročníku našeho gymnázia. Zúčastnili se totiž 18. ročníku mezinárodní matematické soutěže Moravskoslezský matematický šampionát 2021, kterou pořádá Wichterlovo gymnázium v Ostravě Porubě. Naši studenti soutěžili v kategorii SŠ3, tedy v kategorii určené pro studenty třetího ročníku všech typů středních škol. A mezi silnou konkurencí 46 účastníků této kategorie jsme si nevedli vůbec špatně, ba naopak!

Třetí místo, pomyslnou bronzovou medaili, z toho šampionátu získal Tomáš Volný z 5.A. O příčku níže, na čtvrtém místě, se s pouhým rozdílem jednoho bodu umístil Marek Maslowski, také z 5.A .

Ani další dva účastníci si nevedli špatně. Těsně pod Top 10, na 12. místě, se umístil Jakub Vyskočil  z 5.B a pěkné 28. místo obsadila Andrea Kaňoková z 5.A.

A jaké úlohy naši studenti řešili? Podívat se na ně můžete na oficiálních stránkách https://wigym.cz/sampionat/  – je zde také ke stažení sborník letošního ročníku.

Všem blahopřejeme ke krásným umístěním, děkujeme za vzornou reprezentaci školy a držíme palce v dalších soutěžích 😊

 

Za Předmětovou komisi matematiky

Mgr. Jakub Poruba

Dvakrát v Top 5 mezinárodní matematické soutěže
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK