Různě bodované hrací kameny sloužící k tvorbě slov, které do sebe vzájemně zapadají a které je třeba podle pravidel strategicky umístit vodorovně nebo svisle co nejvýhodněji tak, aby hráč měl co největší šanci na výhru. K tomu důvtip a kombinatorické myšlení, které z vylosovaných kamenů sestaví slovo splňující právě výše zmíněné požadavky.

To bylo úkolem pro dvojici našich studentek – Zuzanu Pěluchovou a Zuzanu Štefkovou z 1.C, které se 1. února zúčastnily oblastního turnaje v anglické verzi hry Scrabble Junior Gypri Scrabble Tournament 2023 konaného v prostorách Masarykova gymnázia v Příboře.

Celkem se hrálo na tři kola po 40 minutách a jednotliví hráči hráli jak za sebe, tak se jejich body sčítaly také pro školu jako tým. Správnost slov byla průběžně kontrolována oficiálním scrabble slovníkem.  

Naše želízka v ohni si v početné konkurenci žáků a žákyň druhého stupně základních škol a víceletých gymnázií nevedla vůbec špatně, svými individuálními výkony v konečném součtu zajistila naší škole 3. místo v kategorii víceletých gymnázií.

Blahopřejeme Zuzkám ke krásnému umístění a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

A vzkaz pro všechny ostatní – máte-li možnost využít scrabble v hodinách cizího jazyka, směle do toho! Má to smysl. 😊

Za PK AJ

Mgr. Jakub Poruba

GPB vs. Scrabble: BRONZ!
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK