Barcelona

Ve dnech 29.9. až 7.10. jsme jeli na dlouho očekávaný zájezd do Katalánska, čehož si určitě hodně lidí všimlo kvůli nepřítomnosti oblíbených tříd 5.C a 6.C. Na zájezd jsme se těšili už od prváku a teď to konečně přišlo.

Navštívili jsme spoustu měst a míst a získali ještě větší spoustu zážitků. Pro některé to byla umělecká inspirace,
pro jiné spíše gastronomická záležitost, ale pro většinu především čas strávený s kamarády.

 

Následující odstavce jsou společným ohlédnutím za výletem, do ankety o zážitcích z Katalánska se zapojili studenti z obou tříd.

Dalí

Po příjezdu do Španělska jsme se setkali s nejdůležitější osobou zájezdu, señorem Pichlem alias Jorgitem. Tenhle výjimečný Brňák nás provázel každým dnem a v autobuse nám zlepšoval náladu informacemi o městech na směrovkách. Některá z těchto míst jsme navštívili a nejoblíbenějším městem se s velkým náskokem stala Barcelona. Spolu s Barcelonou se do trojice nejhezčích měst zařadil dále Cadaqués a Tossa de Mar.

Monserrat

První den nás čekal klášter Montserrat a výstup na horu Sant Jeroni. Tento výlet získal od náročných studentů průměrně 4.3 hvězdiček/5. Další den turistika pokračovala, a to procházkou po rezervaci Garrotxa s vulkány a unikátním alias „Frýdeckým lesem“. Garrotxa získala nakonec ale pouhých 2.7 hvězdiček z 5.

Další dny byly umělecké, tzv. gaudíovský a dalíovský den, kdy jsme v Barceloně navštívili tři Gaudího stavby: Sagrada Família, Casa Batlló a Park Güell. Z těchto památek měla s drtivou většinou největší úspěch Sagrada Família. Dalího muzeum ve Figueres si rovněž nevedlo špatně – dostalo 4 z 5 hvězdiček.

Figueres

Předposlední den nás čekal výlet lodí do Tossy de Mar a následné koupání. Většina se shodla na tom, že moře bylo teplé, ale titul nejlepší pláže vyhrála pláž Calella.

 

… a anketa pokračuje:

Lokální jídlo nebo McDonald’s – překvapivě lokální

Program na večer – podle oblíbenosti: pláž, město, klub

Oblíbené mariscos – krevety nebo nic

Nejlepší WC na benzínkách – podle oblíbenosti: Německo, Česko, Francie

Přestože lepší cesta byla podle hlasování do Španělska, tak i cestu zpátky jsme přežili. Bylo to posledních 26 hodin, co nás dělilo od vyčerpávajícího školního týdne, takže jsme i za tuto cestu byli ve finále rádi.

Skok

Autorka textu – Lucie Lautnerová, 6.C

Autoři fotek – skupina Vyleting

Autor videa – Matyáš Vivijal

¿Qué tal Cataluña?
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK