V letošním školním roce nám sportovní soutěže odstartoval turnaj okresního kola ve volejbalu dívek. Pořadatelem bylo Gymnázium Cihelní ve Frýdku Místku.

Turnaje se zúčastnilo celkově šest škol, proto byla družstva rozlosována do dvou skupin po třech týmech. Naše děvčata ve své skupině A porazila Gymnázium Frýdlantu nad Ostravicí a následně také Střední zdravotnickou školu z F.M. Tím vyhrála svou skupinu a v následném pavouku nastoupila proti druhému družstvu skupiny B, kterým byly hráčky pořádající školy. Ani tady naše družstvo nezaváhalo a zajistilo si finálový zápas proti týmu Střední průmyslové školy, OA a Jazykové školy z F.M.

Boj o zlato byl velmi vyrovnaný, a nakonec musel rozhodovat až tiebreak. Ten ovšem naše děvčata bez větších obtíží vyhrála a zajistila si tak jako vítěz celého turnaje postup do krajského kola.

Krajské kolo se konalo rovněž ve Frýdku Místku a to 6.10.2022. Zúčastnilo se jej šest družstev, Gymnázium Hlučín, Gymnázium a Obchodní akademie Orlová, Gymnázium Ostrava, Gymnázium Nový Jičín, náš tým a Gymnázium Cihelní z F.M. (nastoupilo místo Bruntálu, který nepřihlásil svůj tým).

Na rozdíl od okresního kola byla sestavena pouze jedna skupina a hrálo se systémem „každý s každým“ na dva hrané sety. Naše děvčata zahájila turnaj zápasem proti Gymnáziu Cihelní, které porazila ve dvou setech. (25:14, 25:20). Následoval zápas proti Gymnáziu Hlučín (25:19, 25:12) a poté proti Gymnáziu z Ostravy. Také zde děvčata bez větších obtíží zvítězila. (25:11, 25:15). Nejtěžším soupeřem bylo Gymnázium Nový Jičín. První set získaly bez problému naše hráčky (25:15), bohužel ve druhém rozhodovala koncovka, a set nakonec vyhrály hráčky Jičína poměrem 26:28. Celkové skóre však hrálo v náš prospěch. Jako poslední čekalo na děvčata družstvo Gymnázia a OA z Orlové. To naše hráčky porazily v obou setech (25:18, 25:20) a tím si zajistily postup do republikového finále.

Naše družstvo reprezentovaly Kateřina Liczmanová, Kateřina Polášková a Vanessa Smýkalová z 6.A, Silvie Šnapková z 6.C, Adéla Pajdlová z 5.A, Lea Pustějovská a Jana Vývodová z 5.B, Klára Bílská a Anna Václavková ze 4.A, Kristýna Šarmanová ze 4.B a Zuzana Carbolová z 3.B.

Všem hráčkám děkujeme za vynikající výkony, příkladnou reprezentaci školy a držíme palce do republikového finále, které se bude konat 11. – 12.10. v Jablonci nad Nisou.

Za předmětovou komisi TV

Petra Widenková

 

Volejbalistky postoupily na republiku
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK