Objektiv 2023 je soutěž v technických dovednostech, organizovaná Střediskem volného času Ostrava. Tématem letošního ročníku byla „Architektura a geometrie kolem nás“.

Vzhledem k tomu, že náplň Semináře z Informatiky se prolínala s téměř všemi vyhlášenými soutěžními kategoriemi – film, fotografie, 3D tvorba a řemeslná tvorby, nebylo pro naše studenty těžké se soutěže zúčastnit.

V CAD programu navrhli zajímavou pomůcku pro výuku fyziky, pomocí 3D tisku ji vytvořili a zkompletovali, a nakonec o své práci vytvořili dokumentární film.

A právě s filmem se soutěže zúčastnili.

V krajském kole soutěže, které bylo v Ostravě vyhodnoceno 14. 11. 2023, dosáhli na příčky nejvyšší. Za svůj film „Nakloněná rovina“  https://photos.app.goo.gl/XwC79QVncMknyY3c8 získal tým Anežka Lepíková, Vojtěch Dvořák a Jiří Brus prvé místo!

Tým ve složení Alice Vraníková, Daniel Čecha a Martin Chrostek obsadili se svým filmem https://youtu.be/SSbxYcVAO8k?feature=shared druhé místo.

Soutěže se zúčastnili a velmi pěkné video vytvořili i Jakub Zajíc, Magdaléna Jursová a Lukáš Linhart https://youtu.be/sAUsCLuzs6M

Kabinet fyziky naší školy má nyní jeden pěkný přírůstek v podobě pomůcky pro zvídavé studenty.

Za předmětovou komisi IVT Mgr. Václav Jeništa

Nakloněná rovnice s válcem
Nakloněná rovnice s válcem
Objektiv 2023 = dvě první místa
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK